fbpx

Hei musikaalin ystävät! Yleisömäärää on olemassa olevista rajoituksista johtuen rajoitettu puoleen. Olemme tehneet parhaamme, jotta saisitte turvallisesti nauttia esityksestä. Kaikki myynnissä olevat esitykset 20.8. ja 4.9. välisenä aikana toteutetaan suunnitelmien mukaisesti ja tämän takia toivomme, että luette ja noudatatte seuraavia ohjeita: (LINKKI)

QUEEN

Queen perustettiin vuonna 1971 ja 1973 he allekirjoittivat ensimmäisen EMI-sopimuksensa. Samana vuonna he julkaisivat ensimmäisen albuminsa, Queen, ja saivat ensimmäisen merkittävän Ison-Britannian kiertueensa. Vuonna 1974 he julkaisivat toisen albuminsa, Queen II, ja tekivät myös ensimmäisen Ison-Britannian koko maan kattavan kiertueen. He tekivät ensimmäisen USA:n kiertueensa ja julkaisivat marraskuussa Sheer Heart Attackin, joka oli hitti Atlantin molemmin puolin.

Vuonna 1975 Queen julkaisi uuden albuminsa, A Night At The Opera, ja sinkun Bohemian Rhapsody. Viiden minuutin ja 55 sekunnin pituisena sen olisi pitänyt olla liian pitkä radiossa soitettavaksi, mutta siitä tuli yksi kaikkien aikojen suurimmista hiteistä, pysyen listaykkösenä jopa yhdeksän viikkoa. Bruce Gowersin ohjaama musiikkivideo on saanut tunnustusta kaikkien aikojen ensimmäisenä aitona mainosvideona. Laulu on säännöllisesti esiintynyt kaikissa suurissa pop-kyselyissä ja on äskettäin nimetty jälleen kaikkien aikojen parhaaksi singleksi. The Night At The Opera menestyi yhtä upeasti, antaen bändille ensimmäisen platina-albuminsa.

Vuonna 1976 he kävivät Yhdysvalloissa ja Japanissa ja keväällä kaikki neljä albumia olivat Ison-Britannian Top Twenty-listalla. Myöhemmin samana vuonna he julkaisivat A Da1, At The Races ja antoivat ilmaisen konsertin Hyde Parkissa arviolta 200 000 katsojalle. Albumi oli valtava menestys, ennakkotilaukset ylittivät 500 000 kappaletta. Seuraavana vuonna järjestettiin kaksi suurta USA:n kiertuetta ja julkaistiin bändin kuudes albumi, New 5 Of The World, sekä legendaariset kaksoissinglet, We Will Rock You ja We Are The Champions.

Albumi, 1978’s Jazz, sisälsi toisen valtavan hitin, Bicycle Race, ja Queen keikkaili Yhdysvalloissa ja Kanadassa. He viettivät suuren osan vuodesta 1979 kiertueella Euroopassa ja Japanissa sekä julkaisivat ensimmäisen live-albuminsa, Live Killers. Heitä pyydettiin myös kirjoittamaan musiikki uuteen elokuvasovitukseen Flash Gordonista. Ennen sitä he julkaisivat The Game -nimisen albumin vuonna 1980, joka myi viisi kertaa platinaa yksin Kanadassa. Another One Bites Dustista tuli bändin eniten myydyin single. Myöhemmin samana vuonna julkaistiin Flash Gordonin ääniraita ja vuoden loppuun mennessä Queen oli myynyt yli 45 000 000 albumia maailmanlaajuisesti.

Vuonna 1981 he keikkailivat Kaukoidässä ja olivat ensimmäinen bändi, joka teki stadionkiertueen Etelä-Amerikassa. He soittivat 131 000 ihmiselle Sao Paolossa, joka oli yksi koko maailman suurimmista maksavista yleisöistä. Greatest Hits, Greatest Flix ja Greatest Pix julkaistiin samanaikaisesti myöhemmin sinä vuonna, ja Greatest Hits on siitä lähtien harvoin ollut poissa Ison-Britannian albumilistoilta. Greatest Flix oli ensimmäinen promovideo kokoelma, joka on julkistettu kaupalliseen tarkoitukseen. Seuraavana vuonna julkaistiin bändin kahdestoista albumi, Hot Space, kesken heidän Euroopan-kiertueensa.

Vuonna 1984 julkaistiin albumi The Works ja single Radio Ga Ga, josta tuli maailmanlaajuinen hitti, joka saavutti listaykkösen paikan 19. maassa. Toinen valtava hitti oli I Want To Break Free, johon tehtiin yksi heidän kuuluisimmista musiikkivideoistaan, jossa kaikki yhtyeen jäsenet pukeutuivat naisiksi. Vuonna 1985 he olivat Rock in Rion, maailman suurimman festivaalin, pääesiintyjä. He tekivät jälleen historiaa sinä vuonna esiintymällä Wembleyn stadionilla Live Aid -konsertissa. Tämä osoittautui yhtyeen käännekohdaksi, koska One Vision oli ensimmäinen julkaisu, jonka Live Aid julkaisi.

Vuonna 1986 julkaistiin heidän 14. levynsä, A Kind of Magic, joka oli soundtrack Russel Mulcahyn elokuvalle Highlander. Nimikkokappaleesta tuli toinen maailmanlaajuinen hitti ja albumista tuli Britannian listaykkönen. Myöhemmin samana vuonna toinen live-albumi, Live Magic, pääsi listoille kolmantena. Vuosien 1988 ja 1991 välillä Queen julkaisi vielä kolme albumia, The Miracle vuonna 1989 ja Innuendo ja Greatest Hits II vuonna 1991. Kaikista kolmesta albumista kuten myös Innuendo-singlestä tuli listaykkösiä Britanniassa.

23. marraskuuta 1991 Freddie Mercury ilmoitti maailmalle, että hänellä oli AIDS ja seuraavana päivänä hän kuoli rauhallisesti kotonaan perheensä ja ystäviensä ympäröimänä. Hän on edelleen viihdemaailman tunnetuin tautiin menehtynyt julkisuuden henkilö ja uutiset järkyttivät faneja ympäri maailman. Kunnianosoituksena Bohemian Rhapsody ja These Are The Days Of Our Lives julkaistiin kaksipuolisena singlenä kerätäkseen varoja Terence Higgins Trust -säätiölle. Siitä tuli Britannian listaykkönen, jona se pysyi viisi viikkoa, keräten yli 1 000 000 puntaa hyväntekeväisyyteen ja Queenistä tuli ensimmäinen yhtye, jolla oli sama single Britannian listaykkösenä kahdesti. Sen vuoden joulukuussa Queenilla oli 10 albumia Britannian Top 100:ssa.

Vuonna 1992 kuolemansa jälkeen Freddie sai BRIT:n Outstanding Contribution to British Music -palkinnon ja Days Of Our Lives voitti parhaan singlen palkinnon. 20. huhtikuuta monet maailman kirkkaimista tähdistä liittyivät Brianiin, Rogeriin ja Johniin seuraan Wembleyn stadionin lavalle kunnianosoitukseksi Freddielle.

Vuonna 1995 Brian, Roger ja John saivat valmiiksi Queenin keskeneräiset kappaleet ja kauan odotettu Made in Heaven julkaistiin maailmanlaajuisesti. Se oli yhden aikakauden loppu. Sittemmin ilmiö nimeltä Queen on kuitenkin elänyt elämäänsä jatkamalla tuotantonsa myyntiä Cd-levyinä ja videoina. Kuuluisan ranskalaisen koreografin Maurice Bejartin baletti, jossa esiteltiin Queenin musiikkia, sai ensi-iltansa kansallisteatterissa Pariisissa vuonna 1997 ja toukokuussa 2002 hittimusikaali We Will Rock You sai ensi-iltansa Lontoon West Endissä ja jatkaa edelleen esittämistään täysin katsomoin ja seisovin aplodein joka ilta. Queenin ensimmäinen DVD Greatest Video Hits Vol 1 julkaistiin lokakuun lopussa vuonna 2002 ja jälleen toinen Queen-tuote nousi Britannian listoille numero ykkösenä. Lokakuussa 2002 Queen sai myös oman tähden Hollywoodin Walk of Famelle Los Angelesiin, liittyen The Beatlesin seuraan kouralliseksi yhtyeitä muualta kuin USA:sta, jotka ovat saaneet paljon himoitun kunnian.

Vuonna 2004 heidät liitettiin osaksi Rock and Roll Walk of Famea ja Britanniassa heidät äänestettiin yleisön toimesta ensimmäiseen UK Music Hall of Fameiin. Queenin musikaalia on alettu esittää Australiassa, Espanjassa, Las Vegasissa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Saksassa ja Japanissa ja sitä esitetään edelleen eri puolilla maailmaa.

Brian ja Roger toimivat edelleen Freddien kuoleman jälkeen vuonna 1991 perustetun HIV / AIDS -hyväntekeväisyysjärjestön Mercury Phoenix Trustin lähettiläinä. Tähän mennessä hyväntekeväisyysjärjestö on auttanut yli 1000 hanketta ympäri maailmaa ja kerännyt yli 17 miljoonaa dollaria taistelussa sairautta vastaan.

Vuonna 2005 ja 2008 Brian ja Roger veivät Queenin takaisin kiertueelle ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1986 ja niihin liittyi entinen Free/Bad Companyn laulaja, lauluntekijä ja musiikillinen ihme Paul Rodgers soittaen konsertteja ympäri Brittejä ja Eurooppaa.

Vuodesta 2012 lähtien Queenillä on ollut hedelmällinen yhteistyö yhdysvaltalaisen laulajan ja lauluntekijän Adam Lambertin kanssa ja yhdessä he ovat kiertäneet laajalti Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, Euroopassa, Isossa-Britanniassa, Aasiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Yhtye oli tien päällä vuosina 2017 ja 2018 soittaen yli 80 keikkaa.